Blue Sky Tag: 11 Facts of Qbal (Sapa tanya ni?)

16:32:00

Siapa yang berani Tag ni? Bro Amer mana? Bro Amer? Haha... Just kidding.Thank You Bro Amer for tagging me on this challenge. This is my second times. Dah lama tak ditag ni. Dan terima kasih sebab tag kerana dengan ini Qbal Ramlan boleh mengupdate blognya sekarang. (Sebab selama dua hari tak tahu nak cerita apa) Orait!

Here we go...

RULES
- Answer their 11 questions

- Tag 5 people
- Give them 11 questions to answer


Question from Amer

1. If you suddenly found yourself turned into woman/man. How would you spend your day?

Kalau orang tu badan sado aku akan musnahkan badan dia dengan makan segala macam yang tak patut dimakan oleh orang yang perlu menjaga badan. Hah! Tapi kalau orang tu adalah orang yang agak terkenal macam Lee Min Ho. Sorry... Aku takkan keluar dari badan tu. Aci!

2.Tell me the most awkward moment in your life?

Hmm... give a second. I need to think about it. Ya! When I met someone and that person just looking at me up and down. I be like... "What are you lookin' at stranger!"  (dia tengok macam aku dah bunuh 10 orang)

3. What are the best and worst purchases you have made?

Novel adalah pembelian yang paling aku suka. Sebab bila Bro Posmen datang rumah rasa macam dapat hadiah. Padahal beli benda tu guna duit sendiri. Worst purchases? Tak adalah buat masa sebab Qbal Ramlan bukan jenis yang suka shopping online. Kita tengok-tengok aje. Haha!

4. If you have a chance to change your name, what will it be and why??

Change my name? nobe! Nobe! I Love my name. Kalau dapat peluang pun taknak tukar sebab sayang dengan namanya. Aku dilahirkan untuk menggunakan nama FAZROL IQBAL BIN RAMLAN. Berharga kut nama ni. Haha!

5. Who is the messiest person you know?

Ofcourse no one except myself. Percayalah kadang-kadang aku boleh jadi kelam-kabut dan  menyerabutkan orang. Hah! (and my friends named FITRI)

6. What are the most useless talent do you have?

Tidur. Tapi tidur itu satu ibadat. Campak batu dalam sungai. Aku boleh buat batu tu meloncat atas air lima kali! Setakat itu paling banyak. (sila tepuk tangan!)

7. Who is the fourth person in your missed call list?

Hmm?? Qbal Ramlan Alone buat masa ni. Tak ada yang telefon kecuali mesej daripada CELCOM yang cakap aku dah menang 50000 Ringgit Malaysia. 

8. What is your favorite TV show? (Tell me Suri Hati Mr. Pilot, please)

Tak minat Fattah Amin dengan Neelofa. I Love to watch English, Japan, Korea, Filipina, China, movie and 'Tanah Kubur'.


9.What was your first thought when you woke up this morning?

Exam. SPM. School (Nampak sangat menipu) hahah!

10.  What are you completely give up and done with?

Bila masuk satu pertandingan tu dan aku suruh 'diorang' buat betul-betul tapi depa taknak dengar. Sebal. Rasa malas nak layan orang macam tu. Macam aku sorang pulak yang over. Padahal sama-sama kena main peranan.( -__-)

11. Do you think my questions are ridiculous?

Bro Amer nak saya tanya soalan pada Bro Amer pula ke? ada banyak nak tanya ni.  Haha! Adalah juga yang peliknya. Tapi takpa. Untuk suka-sukakan? Qbal Ramlan layankan saja. Jangan risau... Qbal Ramlan boleh settel. Cun... 

 5 tagged (tak larat nak ramai-ramai) 

1. Beeha Azman
2. Nurin Anis Qistina 
3. Syara nur Qistina
4. Abam Kie
5.Elsaalicious  

Answer this 

1. Bila dapat satu kuasa teleportasi, dan boleh kemana-mana saja sesuka hati. Manakah tempat yang nak pergi. Kenapa?
2. Nyatakan dua movie pilihan dari negara Jepun, Amerika, China, Korea, Filipina dan Thailand.
3. Kalau diberi peluang untuk memilih hadiah pada harijadi. Hadiah apa yang akan diminta? kenapa?
4. Empat perkara yang tak disukai.
5. Pelakon favourite lelaki/wanita. 3 orang.
6. Apa 5 perkara yang boleh buat anda gembira?
7. Kalau berpeluang nak menjadi orang lain dalam masa satu hari. Siapa yang korang nak jadi? kenapa?
8. Satu perkara kecil yang buat korang happy gila.
9. 5 orang yang paling penting dalam hidup.
10. 1 perkara yang korang boleh buat tapi korang taknak tunjukkan. (bakat unik)
11. Pendapat korang tentang blogger yang sombong? (Sila jujur... hehe)

I will waiting for the answers. Enjoy! 




20 comments:

  1. I have answered your question. Check it out!
    http://danis-buttercream.blogspot.my/2017/05/blue-sky-tag-11-of-me.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq sebab jawab Nurin. 😍😍😍

      Delete
  2. hahaha suka pula tgok jawapan2 org yg kena tag nie.. sy pun kena tag juga oleh Amer tp masi m'mikir lgi nak jawab apa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahagaπŸ˜‚πŸ˜‚ tq sis dtg lawat

      Delete
  3. HAhahahahhaha.. sumpah takde guna talent kau Qbal. Aduh.. lawak la... but fortunately we have a similarity "Tak ada yang telefon kecuali mesej daripada CELCOM". I feel you bro.. I fell you :')

    Wah.. banyak ke soalan yang nak tnya tu..tanya je.. I will try to answer "honestly" .. email pon boleh hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orait!! betul ni!! okaey i will! hahahahah (gelak jahat) πŸ‘ΏπŸ‘Ώ

      Delete
  4. Answered! Sorry untuk reply yang panjang berjela kat entry sebelum ni http://syaralifeee.blogspot.my/2017/05/blue-sky-tag-2nd-session.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah!! sokaylah. Qbal memang suka baca komen panjang2πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜ŠπŸ˜Š

      Delete
  5. here is my entry. http://beehaazman19.blogspot.com/2017/05/blue-sky-tag-11-questions.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq sisπŸ˜‚πŸ˜‚ sebab sudi jawab. πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘ŒπŸ‘Œ

      Delete
  6. alaaaaaaaaa e'in tak paham english.. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahahah πŸ˜‚πŸ˜‚ yeke tak faham??

      Delete
  7. seronok baca entri jawab soalan ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh.. 😁😁

      tq lawat sini 😊😊

      Delete
  8. That throwing stones talent, tolong record for me to trust you.. And that call from celcom, I feel you... hahahaha.. Anyways, sorry baru boleh balas visit.. Life had been hectic lately.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahha... πŸ˜‚πŸ˜‚

      Rasanya tak leh buat dah

      Delete
  9. wahhh Elsa baru baca sini hikhik. In Shaa Allah Elsa akan jawab nanti tau and Elsa confirm akan inform awak hehe. By the way best baca jawapan awak :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah tk sabar nak tungguπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜πŸ˜

      Delete
    2. doneeeee hakhak http://elsaalicious.blogspot.my/2017/05/blue-sky-tag-tagged-by-fazrol-iqbal.html

      Delete

Drop ur felling Here

Powered by Blogger.