The Favourite (Quotes)

19:46:00

Aku suka baca novel sebenarnya. Heks! Terutamanya novel yang berkisarkan love romance dan action. Aku memang suka novel aksi. Bila kita baca novel aksi bukan macam kita membaca tapi macam kita menonton sebuah movie. Dan... aku memang suka tonton movie. Haha!

Tapi... kalau bab pilih novel ni aku boleh dikatakan agak cerewet sedikitlah (serius)

Aku akan baca novel yang kena dengan selera aku. Dan salah satu novel yang aku suka itu adalah "Salju Kyoto" Karya Sara Aisha.



Nama tajuk pun dah beraura. Kalau teroka dalam buku ni bertingkat-tingkatlah aura dia. Khennn... 

Dalam buku ni banyak gila quotes yang dicipta sendiri oleh Cik penulis. Dan aku rasa penulis ni memang seorang yang pandai dalam membawa pembaca menghayati jalan ceritanya.

Serius, kalau korang baca novel terbitan Karyaseni ni. Korang takkan menyesal! Aku promote ni. 

Novel ni bukan novel Cinta yang sweet! *Sekali lagi Bukan novel yang sweet! 

Tapi! Tapi! tapi!

Novel ni sweet dengan caranya yang tersendiri. Kalau korang tak faham apa yang aku maksudkan korang boleh pergi beli dah baca sendiri novel ni. Dan korang akan percaya dengan apa yang aku cakap. 

Falsafah? Novel ni falsafah ke?

Tak juga. Tapi novel ni ajarkan *Sesuatu* dan korang kena rasakan *Sesuatu* tu dengan sendiri.


                                                             (The best Quotes)






"Ignorance is the best policy..." 



Sekarang ni kenapa ramai sangat manusia yang mengamalkan prinsip ni? Aku rasa itu yang penulis nak tujukan pada pembaca.


Tapi... rasanya sekarang manusia dah mengamalkan prinsip "Busybody is the best way get happy" 


Memang betul. Seorang manusia akan mengamalkan prinsip yang dinyatakan penulis. Sekurang-kurangnya sekali dalam hidupnya. Atau mungkin juga lebih dari sekali.

Ada satu masa kita akan rasa

'Itu bukan hal aku!" (Kaka punya lagu)

"Buat apa nak sibuk!"

"Piaq pi la dia!" 

"Lantokle... bukan hei keme..." 

 Ada! Ada orang macam ni.

Apa-apa pun Kak Sara Aisha! Idola!! 



2 comments:

  1. It's okay to be ignorance sometimes but too much of ignorance tak elok juga. Sesetengah perkara kita kena tahu kan. hehe bagusnya rajin membaca.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup betul tu. Tapi ada juga orang yang berlawan sifatnya. Nak juga menyibuk hal orang.

      Delete

Drop ur felling Here

Powered by Blogger.