Best Actor (Myself)




Nah.... Not very good!

Assalamualaikum.

Perkara yang paling aku tak sangka dalam tahun ni terjadi.

Syukur "Untuk Pertandingan Drama Komsas 2017"

Aku dianugerahkan sebagai "Pelakon Lelaki Terbaik"
                                                                    (Watak "Orang Gila")

Haha! Awkward gila bila tulis.

Mula-mula tak sangkalah juga sebab ada ramai pelakon yang hebat-hebat masa tu. Aku nervous gila.

Tapi kalau dah rezeki aku masa tu. Yes! aku dapat.













"I asked my friends

"Am I really make it?" 

And they said

"Yes!" 

Memanglah Yes sampai budak-budak sekolah tu" menganjing" nama "Orang Gila" dekat aku. Tapi aku tak kisah sebab bak kata Tcer aku.

"Lakonan menjadilah tu." 

Thank you so much pada "Shim Cheong" Legend of blue Sea. Sebab aku jadikan dia Inspirasi dalam lakonan. Tahulahkan. Dalam drama LOTS dia kan tak berapa nak betul sikit. Hahk!










Alhamdulillah, Hajat bekas Puan Pengetua aku berjaya aku capai.

Sebab sebelum dia bersara dia cakap, "Fazrol, nanti pertandingan drama pastikan dapat gelaran 'Best Actor'" 

Aku dapat! Alhamdulillah.

Aku seronok gila. Siapa yang tak seronokkan? Dah macam menang Oscar! Heks!

Dah empat tahun aku berkecimpung dalam bidang lakonan dekat sekolah aku tu. Dari tingkat 2 sampai la ni....

Apa yang penting! sebelum aku habiskan sesi persekolahan aku... aku dah buat apa yang aku nak.

Macam sekarang. Aku nak jadi penulis, aku dah jadi (Walaupun belum debut lagi), Aku nak jadi blogger, aku dah jadi, aku nak jadi Tokoh Nilam, Aku dah jadi. Aku nak masuk dalam paper, aku dapat.

Terima kasih tak terhinggalah pada Tcer aku, kawan-kawan aku yang sentiasa support.

Tahun ni je last.

Dan aku harap sekurang-kurangnya aku dapat 5A dalam SPM nanti.

Pejam celik, Pejam celik dan bulan 4.

SPM bulan 11. Cepatnya masa tu berlalu.

8 comments:

  1. Congrats bro for your achievement!
    It's good to have goals in life and I'm proud that you're able to make all your goals come true. I'm sure that it needs a lot of effort and hard work but you've proved it to yourself that you can make it. Congrats again and good luck for SPM! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq bro for nice comment.πŸ˜‰

      I really2 lovr ur blog

      Delete
  2. Salam, tahniah bro atas pencapaian tu. Boleh dikatakan hebatlah kalau dapat anugerah terbaik tu. You remind me to my school year, were i need to spare time for co-cu and study. For real, it's not easy. All the best spm.

    Blog: AMERZING

    ReplyDelete
    Replies
    1. it such an honour to make you happy on my writing bro. Tq. πŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜„

      tq for visiting my blog

      Delete
  3. Tahniah for your achievement. Who knows one fine day u would be a real actor... Hehe. Goos luck for your spm too

    ReplyDelete

Drop ur felling Here

INSTAGRAM FEED