Teringin Nak jadi Traveller ke Korea

00:11:00
Salam semua. malam ni FI nak cerita sikit dekat korang yang baca entry ni. tentang keinginan FI yang teringin nak jadi Traveller. ramai orang tanya best sangat ke jadi traveller tu? nanti korang kena berkhemah tepi jalanlah, tak mandilah. tumbuh jambang dekat mukalah... 

macam2 diorang cakap. tapi bagi FI kenapa Fi teringin sangat nak jadi traveller sebab yang utama. "Saya nak tengok dunia luar" 
yup, itu adalah visi yang utama. kita sebagai seorang manusia memang teringin nak pergi sana-sini. sebab apa? sebab teringin sangat nak lihat dunia luar. nak rasa pengalaman menjelajah dunia luar. takkan kita selama-lamanya nak duduk dekat kampung melangut macam tak ada life. betul tak? 

korang nak tahu dekat mana FI teringin nak travel. kalau korang kenal FI ni mestilah FI nak travel ke Korea. 


Seriously? kenapa korea? 

bagi FI, negara korea mempunyai keunikkan yang tersendiri. banyak sangat perkara yang menarik di sana yang boleh kita belajar. 
Senior FI pernah ceritakan pengalaman dia travel ke Korea. siap tunju gambar lagi. seronok sangat tengok dia dapat travel. itulah, FI punya keinginan yang FI rasa mungkin takkan berapa nak tercapai. Im young! duit pun tak ada. Duduk dengan ma ayah lagi. SPM pun tak lagi.

FI selalu blogwalking dekat blog blgger yang suka travel ni. contohnya "LelakiGeek"  

selalu aje FI usya blog dia. suka tengok gambar-gambar dia masa travel tu. 

Tapi itulahkan, FI ni datang dari keluarga yang bukan senang sangat. Mak ayah pun kerja pun duit bukan banyak sangat dapatnya. cukup-cukp makan untuk kami sekeluarga. 

oh... kita melalut sekejap. hahah...  

itulah, kalau ada duit. Insya-Allah akan cuba untuk capaikan impian ni.

4 comments:

  1. in shaa Allah. usahakan. fieyqa pun nak travel serata dunia jugak. boleh taravel sama-sama nanti. hahaha.

    ReplyDelete
  2. Bes giler Korea..Aq pon baru balik dr korea..bole tgok kathttp://tarotthefool.blogspot.my/2017/04/heading-to-seoul-korea-departure-from.html
    lawat sini balik
    https://tarotthefool.blogspot.my/2017/04/segmen-seorang-syed-nak-bloglist.html?showComment=1493041277307#c3068876884913674037

    ReplyDelete

Drop ur felling Here

Powered by Blogger.