Top Viner Malaysia Version FI

January 19, 2016
Assalamualaikum,

Hello gais,  hari ni nak update entry lagi.  Sebenarnya FI tak idea nak tulis apa.  Pikir2 pikir cerita ni pulak yg muncul dalam kepala hotak secara tetiba.  Yeah,  bak kata orang.  Inpirasi nak menulis tu boleh dtg bila2 masa aje.  So,  lebih baik FI tulis sbelum FI lupa.  Kekehkkeh...

Seperti yg kita semua tahu.  Terdapat satu aplikasi yg terbaharu trend.  Rasanya bukan baru kut.  Dah lama rasanya.  Baru sekarang terbuka hati nak mengupdate.

Okey,  aplikasi yg diberi nama DUBSMASH.  Sebelum tuh,  nak bagi definasi sikit fasal dubsmash ni.  Dubsmash merupakan satu aplikasi membuat video yg hanya berdurasi 15 saat dengan menetapkan bunyi pada audio suara dan mulut kita mengikut gerak lagu atau suara yg terpasang di audio itu.



Maknanya,  kita perlu buat gerak mulut saja mengikut bunyi apa yang kita pilih.

Faham?  Kalau tak faham google sendiri.

Selain dari dubsmash ni ada banyak lagi aplikasi yang similar.  Contohnya,  mcm Musicaly,  Cut-cut,  viva video dan sebagainya.

Dan,  dengan kewujudan semua aplikasi ini maka wujudlah orang2 yg membuatnya.

So,  tajuk hari ni menarik sikit.  Mcm yg korang baca dekat atas tu.

Fi akan mnyenaraikan beberapa orang viner yg semakin meningkat naik dalam pembikinan video yg berdurasi 7 hingga 15 saat.

Tapi,  dalam versi FI ye?  Kalau nak kenal ramai lagi kau google ajelah.

Okey,  tanpa buat masa FI persembahkan orang2 itu.



Tempat pertama:

@Faizdickievp






Yeha...  honestly,  FI minat gila tngok video dia.  Kalau korang tngok mmg boleh putus urat kentut.  I think this man is crazy lah.  Hahah..  yg paling menarik dia boleh bawak bnyak watak yg menarik.  Dan watak yg paling menyerlah sekali yg dia bawak adalah Kak leha bunting.  Klau korang follow dia dekat Ig korang boleh tahu watak kak leha bunting ni mcm mana orangnya.   Faiz ni dah makin meningkat naik.  Dia sekarang boleh dikatakan dah jadi duta untuk satu jenama baju.  Tapi FI tak tahu apa namanya. Sekarang Followers dia dah masuk  547k,  banyak tuh.  Dan dari semasa ke semasa followers dia akan bertambah.

Kalau nak tengok video dia boleh klik vid bawah ni. Pasti pecah habis perut tengok dia punya gaya.  Lucu habis.




Okey....


Tempat kedua:

@Ucopppp



Nama dia mmg tak asing lagi dlam dunia pembikinan video berdurasi 15 minit ini.  Aplikasi yg selalu dia gunakan untuk buat video adalah dubsmash.  So,  dia punya smash dekat video tuh mmg menarik gilalah.  Kalau tengok pun terhibur habis.  Apa yg menariknya si mamat ni adalah,  dia merupaka seorang penari.  Dan baru2 ni dia ada menang award apa tah disebabkan video dia tuh.  Ucopppp ni makin meningkat naik.  Dia hari tu dah berteater,  dah masuk surat khabar.  Dan baru ni juga ada membintangi satu telemovie.  Tak silap FI dalam astro Ria dia punya telemovie tuh.  Sempat sekejaplah  Fi tengok.  Dalam video dubsmash yg Uccop hasilkan ni kebanyakkannya lebih kepada watak seorang perempuan.  Dan perempuan bangsa india yang banyak dia buat.  kini followers dia dah sebanyak 497k.  Banyak uh.  FI baru aje 600 lebih.

Nak tengok video dia klik aje bawah ni

korang rasa funny tak??  FI rasa gila lawak.  nak pecah perut tengoknya.


3. @ijoymushiro


okey,  ni yang paling deep sekali .  kalau FI tengok vid dia mmg tk sah tak gelak.  seriusly,  dia mmg berbakat mmg FI tak nafikan bakat dia ni.  sangatmengkagumkn. kalau korang follow ig dia.  setiap kali dia upload gambar tu mesti ada caption yg betul2 menyakitkan hati tapi dlm masa yg sama mmg gaban betul tahap lawak dia.  kebanyakkan caption yg dia tulis tu bnyak puji diri sendiri buat FI rasa macam nak humban aje telefon tu dekat muka dia. hehehehe...  tapi apa pun Ijoy mmg ohsem gila.

dan,  dia mmg banyak perkembangan lately ni FI tengok.  Now,  Ijoy dh jadi duta produk D'Herb.  WOW !!  hebat tu.  bukan tu aje tau,  Ijoy ni muncul sebagai pelakon dlm music video lagu ragu-ragu nyanyian syed syamin dengan tasya Mashahar.  sangat2 hebat..  nah tengok video funny dia.  gigih tahu FI cari ni ..


 dah,  FI dh tahu nk cakap apa.  korang dh tengok tu kan.  gial bapak ahhh...  kelakar gila...


4. @Rezzadude

siapa yang tk kenal viner hensem sorang nikan.  kalau korang tengok vid dia mmg sweet2 je.  kadang2 FI terfikir jugak dia ni warak kut.  hehehe..

kebanyakkan vid dia ni berkisarkan kisah realiti yg berlaku betul2 tanpa kita sedari.  n korang mesti terhibur gila tengoknya.  psttt...  sapa tahu dia ni dh berpunya belum???  boleh FI rekomen kan dengan blogger wanita di luar sana.  kahkahahahahkk.. gurau aje.  tapi serius kalau korang nk.  FI boleh tolong... hahahah..

kbye...  nah tengok vid dia ni sebelum kena sailang dengan blogger wanita semua...




5. @Naddysushi

very cute and pretty viner.  Kalau korang kenallah dia n.  selalu tengok Vid dia ni.  cute aje,  paling suka part suara dia.  suara dia kecik mcm budak2.  tapi ada satu video tu bila dia menyanyi mmg sedap betul. vine dia pun best2 sume.  selain dari tu semua,  FI rasa dia ni mmg pandai main piano.  pernah satu vid tu dia main piano.  Wow...   tapi seriuslah dia ni cute habis...  ehem, ehem,  blogger lelaki yang baca ni.  agak2 terpikat tak??  hahahah

tunggu dulu,  sebelum tu FI nk ckp yg dia ni dah ada Pakwe.  okeyy..  frust japp...

layanlah vid dia ni dulu sementara FI hilangkan frust



6.  @Epuleusoff

seorang vine yang berupa juga macam Rezza tadi.  suka jugak tengok video dia.  mmg semua berkisar tentang kebenaran dunia realiti.  dan.. kalau korang nk nk tahu,  dia lah yg couple dengan Naddy Sushi....  grrrr....  nak buat apa ni.  hahahah..

FI suka tengok diorang buat vid sama2.  sweet aje.  tapi kadang2 ada setengah vid diorang terlebih sikit.  okey.  stop nanti kena sailang.  tapi yg pasti dia mmg menghiburkan hati.  kalau yg frust menonggeng sebb awek tu, Fi syorkan korang tngok vid dia dengan Naddy.  mana tahu boleh tambah sakit hati.  lagi frust menonggeng...  hahahah

nh video





so,  tu je yang FI dpat list kan.  In my version okey??  sebenarnya ramai lagi viner yg kelakar dekat luar sana yg FI tak sebutkan.  yang FI listkan ni sebab FI minat vid diorang.

kagum dengan bakat semulajadi yg diberikan kepada mereka.  bukan senang tau nak buat kelakar menggunakkn video.  yang membuatkan benda tu lagi sukar bila kita harus buat kelakar dalam durasi hnya 15 saat saj. susah tu,  ingat senang ke.


okey takat ni je.  maaflah kalau tk menarik.  thanks readers sbb sudi baca memalam buta ni.  FI na tidur sebenarnya tapi tak boleh. so,  dari pada duk termenung baik update blog.  ada jugak orang nak backan.

jangan lupa like tahu,  komen kalau rajin.

Assalammualaikum




2 comments:

  1. eh, hahaha.. mana ada. FI tak reti lah.. nk buat kelakor..

    ReplyDelete

Drop ur felling Here

Powered by Blogger.