Hipster Sangat Malaysia NI!

11:10:00
Assalammualaikum semua,  dah selamat pagi FI ucapkan pada korang yang baca entry ni.  korang sihat?  I hope korang semua sihat disisi keluarga yang tercinta.

Okey, berkaitan tajuk yang FI nak sampaikan pda korang hari ni, FI 100% sure yang korang semua tahu apa itu maksud HIPSTER.  trend yg semakin lama semakin meningkat naik dekat Malaysia tercinta kita ni.  mmg dh tk boleh cakap dah dia punya trending tu.  sbb ramai sekarang orang yg dah 'Hipster'

termasuklah geng2 muslimah.

kenapa Malaysia ni sukakan hipster?

persoalan yang memang FI tk boleh nk jawab.  mungkin mengikut trend hipster ni akan rasa diri kita cool,  smart,  hot,  gojes,  atau kata lain kita ni orang yang bertamadun.  hehehe

tetapi bila trend hipster dah makin meningkat naik di Malysia.  FI perhatikan...  macam2 benda yg pelik terjadi. Maksudnya, dia punya gila nak hipters tu sampai buat barang2 yg pelik.  ko dah kenapa??

n benda tu mmg tk masuk akal langsung.  tapi FI sebagai warga bumiputera Malaysia terpaksa juga terima.

apa benda yang HIPSTER sangt tu??

meh kita tengok.


 FI dah listkan beberapa perkara yang 'hipster' sngt dekkat Malaysia ni.


1. Aiskrim Dalam Pasu
                       
kau tengok,  betapa Hipsternya sampai aiskrim pun letak dalam pasu.  rasanya,  trend ni popular masa tahun lepas.  sampai jadi viral benda ni.  Nampak tak dia punya Hipster dekat situ??  hahaa

FI pun pelik mcm mana diorang boleh terfikir nak buat benda ni??  uii...  bukan calang2 ni,  kreatif betul orang Malaysia.  made in Malaysia aje tahu....  tak dapat dekat mana2.

FI pun tertnya2 sedap ke aiskrim dlm pasu ni?? { tanya sebab tak pernah kahap benda ni}

so,  komen sikit yg pernah rasa tu.


wa
2. Sirap Hipster
                         

waaaaa.... yg ni paling Hipster habis!!!!  terkelu lidah beb!!  FI tak tahu lah apa yang deme pikir sampai boleh buat benda yang boleh kita panggil  'nonsense'  tak masuk akal. 

pernah sekali tu FI masa jln2 dekat shopping compleks,  tngok mamat sorang ni pegang palstik bungkusan darah.  dalam hati, ingatkan dia ni baru balik dari hospital.  sekali engkau, dia minum benda tu.  rasa macam nk berdebum jatuh pun ada.  dah macam dracula.  usung sana sini bawah binatang tu.  seram pun ada bila tengoknya.

tulah,  FI pun dah pelik dengan pemikaran ornag zaman sekarang ni.  adakah makin berkembang atau...  sebaliknya,  faham2 ajelah ye??





3. Air Dalam Mentol Lampu



hadui....  ni gilalah hipster!!!  ni,  sampai lidah membeku ni.  hey,  what are you think hah??  rasanya benda ni baru aje viral awal tahun ni.  tak tahulah nk cakap apa dah.  mmg Malaysia ni super-duper-luper kreatif.  tak sngka ramai betul yang kreatif.  kalau boleh bawa di mata dunia semua benda ni,  korang rasa apa pendapat ornag luar sana??  FI tak nafikan,  orang Malysia sangat bijak.  cuma kebijakkan dia tu sampai ke arah benda yang pelik.  macam semua nilah...

tak tahu nak kata apa kita ke benda hipster yang seterusnya....




4.  Hipster Muslimah

gotcha!!!  yang ni untuk wanita muslimah hipster luar sana.  boleh tahan jugak pakain diorang FI tengok.  semuanya hipster.  dari segi tudung sampailah ke kaki.  FI blogger fashion,  so adakalanya fashion tu FI sokong.  N adakala tak.

bukan marah untuk korang berfesyen.  cuma nk tegur bahagian tudung ajelah.  you dah pakai tudung, mmg cantik.  tapi kalau boleh bahagian  D*d* tu boleh tolong tutup.  maaf sebb cakap macm ni.  FI cuma nak menegur.  sebb kadang2 diorang pakai Shawl tu hanya takat di paras bahu. I dono why?

okey,  sebelum kena sailang. kita ke seterusnya


                                                                   5.  Hipster Lelaki

yang ni rasanya,  takde apa kut untuk FI risaukan.  ya, lelaki. aurat hanya dari pusat hingga ke  kaki.
n,  sebagai blogger fashion,  mmg FI setuju kalau lelaki dekat luar sana tu nak berpakaian macam ni.  sebb tu FI hanya tertumpu pada fashion untuk lelaki aje.  untuk wanita ni rasa berat sikit.

n untuk hipster lelaki ni rasanya,  okey aje.

okeylah...  setakat ni aje entry FI.

nanti kita juga next entry.

terima kasih sudi baca panjag lebar ni.  hope korang enjoy.

jangan lupa tinggal komen tau.

Annyeong!!!
























6 comments:

  1. air dlm plstik drh tu mmg win laaa

    ReplyDelete
  2. air dalam plastik macam tu...tak berapa selera nak minum =(

    ReplyDelete
  3. samalah dngan FI .. hipster punya fasal.. menda mcm tu pun boleh minum.. kekekehhh

    ReplyDelete
  4. Air sirap macam darah tu tak sanggup nak minum. Loya tekak pula. Hehe...

    ReplyDelete
  5. Air sirap macam darah tu tak sanggup nak minum. Loya tekak pula. Hehe...

    ReplyDelete

Drop ur felling Here

Theme images by compassandcamera. Powered by Blogger.