Dalam dunia blog aku lebih dikenali sebagai Qbal Ramlan – Tapi  kawan kawan aku selalu panggil aku Bal.  – Aku seorang yang suka cuba benda baru dan sangat igger orangnya ya. Sifat aku, kalau boleh nak tahu semua benda dan cari jawapan kepada apa yang aku persoalkan. Aku seorang blogger dan phothographer based in Malaysia. Aku pelajar jurusan Marketing dan kini telah pun tamat pelajaran  Kolej Professional Mara, Perak.  Aku seorang yang  happy-go-lucky dan jaranglah ada Socially Awkward in face-to-face comunication. Dalam hidup aku satu je aku pegang, “Ignorance Is The Best Policy”

Aku dah jadi blogger sejak aku umur 15 tahun lagi. Sebab aku suka menulis pasal kehidupan aku, pasal perkra yang aku fikirkan. Blog ini jadi lama peribadi aku untuk aku bersosial. Sebab yang utama, aku ada masalah dalam meluahkan apa yang ada dalam isi hati aku dalam bentul bersuara. Aku lebih suka menulis apa yang aku rasa   : http://fazroliqbal.blogspot.com

Aku seorang yang suka baca buku dan tengok movie. Sebab dari situ aku belajar untuk produce skrip dan shortfilm. Aku dah hasilkan lebih dari lima shortfilm dan telah menempatkan diri sebagai salah seorang pengarah teater perngkat Malaysia di Short and Sweet Teater Kuala Lumpur 2019. 


Blog ini aku dedikasikan kepada lelaki di luar sana. Terutamanya remaja, aku nak bagi tahu yang kalau korang percaya pada diri korang. Semuanya mustahil akan terjadi.

Email: Fazroliqbal@gmail.com
Facebook: Qbal Ramlan
Instagram: @Iqbaalramlan @Sembangpictures

  Thank you for visiting my blog - Qbal Ramlan