Hari Sukan Negara (Proud Lamborian)

October 15, 2017

Sabtu yang lepas berlangsung Hari Sukan Negara dekat sekolah aku. SMK. Sultan Muzafar Shah Pertama, Lambor Kanan. Dan aku Pure Lamborian. Sangat sukar dijangkakan bila sekolah aku terpilih untuk jadi tuan rumah bagi majlis yang besar macam ni. Dan apa yang paling best nak cerita pada korang, perasmi Sukan Negara sabtu yang lepas adalah Ketua Polis Negara Malaysia! Tan Sri Dato' Seri Fuzi Bin Harun. Speechless kut! Gempak!
Dan yang paling bangga nak cerita bila Ketua Polis Negara Malaysia sekarang ni orang kampung aku sendiri. Gila tak bangga! Kampung Tua Batu 16, Lambor Kanan, Perak. Satu pencapaian yang tak terjangka. Dan aku mula bersemangat untuk itu bila nampak orang kampung sendiri mampu berjaya sampai tahap macam tu sekali. Bila tengok beliau aku rasa nak belajar bersungguh-sungguh dan lakukan yang terbaik untuk SPM aku yang tak lama lagi akan muncul.
Steady orang Batu 16, Lambor Kanan

So, banyak gila aktiviti-aktiviti yang diadakan hari sabtu tu. Funride, Rentas Desa, Sukan dalaman, and banyak gila aktiviti yang best-best. Release stress aku dekat-dekat nak SPM ni. Hah! 

So, banyak gila aktiviti-aktiviti yang diadakan hari sabtu tu. Funride, Rentas Desa, Sukan dalaman, and banyak gila aktiviti yang best-best. Release stress aku dekat-dekat nak SPM ni. Haha! 


Photo of Hari Sukan Negara: Country Sports Day 

26 comments:

  1. Tahniah.. Semangat kesukanan yang tinggi perlu ada dalam jiwa setiap anak muda.

    Jangan pernah mengalah. Berrjuang la untuk negara tercinta Malaysia ! Satu Malaysia !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh yeah!! πŸš΅πŸš΅πŸŽΎπŸŽ£πŸ‰πŸŽ±

      Delete
  2. wah bestnya dapat jumpa ketua polis negara.. jealous nih hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jumpa depan2 pendek je orangnya hahahahhaπŸ˜€πŸ˜πŸ˜€πŸ˜‚

      Delete
  3. Wow meriahnya tapi tak nampak pun tuan punya badan berlari hehehehe selamat hari sukan negara...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuan punya badan kejap lagi kita tayang. KakakakakakπŸ˜†πŸ˜€πŸ˜‚πŸ˜

      Delete
  4. meriahnya...suka aktiviti yang menyihatkan macam ni...selain untuk kesihatan bagus juga aktiviti macam ni diteruskan untuk merapatkan silaturrahim..

    ReplyDelete
  5. Bagus muda2 minat sukan, harap minat berterusan hingga dewasa...bagus untuk kesihatan tubuh badan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sukan ni seronoknya senanya. Paling minat futsal dengan badminton.

      Delete
  6. Orang perak..Okey, kita senegeri..Hari sabtu lepas, semua semangat sukan..Kat ig kemain meriah lagi semua post pasal hari sukan negara..Bagus pun benornya sukan ni..Tambah2 Qbal nak exam ni,kan..Bagi fresh sikit minda lepas aktiviti-aktiviti kesukanan tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah pasal. Kat ig abang2 PDRm duk post hahahhaha

      Delete
  7. Teruskan tanam dalam diri minat bersukan dari muda. ;) Thumb up.

    ReplyDelete
    Replies
    1. πŸ˜„πŸ‘Œ✌πŸ’•πŸ˜ŠπŸ˜˜

      Delete
  8. Meriahnya suasana hari sukan negara kat sana. Seronok betul tengok. Hopefully tahun depan boleh join sbb haritu balik kg sepupu kahwin hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ✌πŸ‘ŒπŸ’•πŸ˜‚❤πŸ˜πŸ˜˜πŸ‘

      Delete
  9. Meriah hari sukan uols. Hari sukan akk lepak dgn anak2 je kt rmah hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bersukan depan tv pun best jugak. Hahahahha

      Delete
  10. Seronok kan bersukan beramai-ramai ini. Yang bestnya, kawan-kawan saya kat luar negara pun turut berkumpul kat tempat memasing dan bersukan jua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gila tak best. Sungguhlah. Kali pertama kut dapat rasa suasana tu

      Delete
  11. Seronoknya boleh beramai2 bersukan sambil mengeratkan pwrsahabatan. Next year ika nak join len boleh ke?

    ReplyDelete
  12. masing-masing manfaatkan hari sukan negara dengan cara masing-masing.. good job!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yups, seronok gilaπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

      Delete
  13. Rindu zaman sekolah dulu... Tapi kami boleh dikatakan setiap hari bersukan... Setiap bulan ada je tournament kena pergi... xkisah just wakil sekolah ke, daerah ke, negeri ke... ada gak yang wakil negara sampai xnampak muka ada dekat sekolah kenkadang hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahhh, samalah. bal pun mesti akan rindukan sekolah. Lagi 6 hari je

      Delete

Drop ur felling Here

Powered by Blogger.