Top 6 Korean Drama

August 30, 2017

First of all I'm not a kpopers, I said that because some people might  misunderstanding about the different between Kdrama Lover and Kpopers. Okey?! You got it? Seorang Kdrama lover adalah seorang yang suka akan drama dan lagu OSTnya sahaja. Bukan pada music yang joget-joget tu. Dan Qbal Ramlan adalah Kdrama lover. Haha! 

Makin lama makin banyak pula drama korea yang muncul dekat TV ni sampai aku pun jadi pening kepala dan akhirnya aku terus tak tengok drama korea tu semua. Nampaknya... aktiviti menonton drama tu dan berkurang dari semasa ke semasa. Hmm... satu peningkatan yang sangat baik. Sebab kalau korang tonton drama korea ni banyak sangat bahaya jugak. Sampai benda lain boleh terabai. Macam aku jugak, pernah satu ketika aku terlalu obses sangat tengok drama ni semua sampai aku punya result Exam.... Pergh!! Menangis berlagu terus! 

Okey, pasal tu sebab aku akan teruskan dengan tajuk asal aku. Top 5 Korean Drama. Ni berdasarkan apa yang aku rasalah. Sebab aku tengok cerita tu best aku tak taulah kalau korang tak rasa bestnya tu. Lain orang, lain pandangannya. 

6. Weightlifting Fairy 
Cerita ni seronok dan fresh. Kalau stress bolehlah layan cerita ni. Sebab kenapa aku suka tengok cerita sebab dua-dua pelakon utama aku minat. Haha.

5. The K2
Aku kalau bab-bab drama yang bergenre aksi ni memang aku berkenan sangat. Korang kena tengok drama ni sebab dia punya jalan cerita memang smooth dan sukar dijangkakan. Debaran menanti setiap episode tu memang pergh! Tak sabar-sabar nak tunggu. Drama ni boleh dikira sebagai drama bergenre Action-Romantik. 
               

4. Who Are You School 2015
Disebabkan drama ni berkisarkan tentang pelajar sekolah jadi memang kenalah dengan selera aku. Korang patut tengok.


3. Strong Woman Do Bong Soon
Okey drama ni sumpah funny gila. Memang kalau korang tengok drama ni rasa macam sweet gila. Perempuan tu memang pandai bawa watak. Dan sampai sekarang aku masih lagi tak faham kenapa ada orang yang tak suka dengan drama ni. Hmm...

2. Legend of The Blue Sea
Even korang tau yang aku ni memang minat gila dengan drama ni tapi aku terpaksa masuk ke carta kedua paling best. Aku cuma tak suka ending dia aje. Tapi... overall cerita ni memang seronok habis. Korang kena tengok cara Jun Ji Hyun berlakon dalam drama ni. Confirm tak berhenti ketawa.
1. Doctor
Jadi... inilah drama yang berjaya menang di dalam carta aku. Secara keseluruhan cerita ni memang mantap dan menghiburkan. Korang akan dapat tengok dengan mata korang sendiri cara hidup seorang doktor yang sebenar-benarnya selain daripada memikirkan tentang hal cinta. Banyak gila scene yang menyentuh perasaan. Dan yang paling penting cerita ni ada fakta-fakta yang menarik tentang jenis-jenis penyakit dan mereka lakokan sendiri prosedur pembedahan. Aku dengar cerita, masa diorang lakonkan scene bendah-bedah otak tu semua memang doktor betul ada bantu sekali. Itulah yang buatkan drama ni menjadi drama yang unik dan susah untuk dicari. 

So bagi korang? drama korea apa yang korang paling suka? suggestkan satu drama untuk Qbal. 

25 comments:

  1. Kdrama yang Mrs. A follow sekarang sampai dah addicted adalah The King In Love.

    ReplyDelete
    Replies
    1. The king in Love best jugak. Tapi Qbal tak sempat nak godam drama dia. Haish. Mesti seronok kan?

      Delete
  2. Weightlfiting dan Strong Woman 😍😍 Comel gila both cerita ni. Serius comelllll!!

    Legend of the Blue Sea best jugak. Both pelakon utama best kan!

    Siqah tak tengok Doctor sebab orang cakap ending hampeh. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. LOTS memang best. Jun Ji Hyun dengan Lee Min Ho memang serasi habis. BTW, Sis kena tengok drama doctor tu sebab sumpah cerita dia menarik. Ending dia tak adalah teruk sangat. Ending memang menjawab persoalan yang terbuku dekat dalam kepala. haha!

      Delete
  3. best semuaaaa. BV dah layan weightlifting fairy dan strong woman tuuu, sweet n comel je jalan ceritanya.

    legend of blue sea n k2 masih dalam gonna watch list :D

    BV tengok doctor tu sampai ep 7 je, sebab banyak sangat conflict dan both main characters pun macam main tarik tali je. LOL. hahahhahah. tapi yg best scenes dorang bedah2 orang, tak dinafikan memang nampak real :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Weightlifting dengan Strong Woman serious talk memang seronok gila. Qbal pun takleh nak move on dengan drama Strong Woman tu. Comel je kan. BTW, BV patut tengoklah Doctor. Dia tak banyak conflict pun. Awal-awal lagi dah tahu yang lelaki tu sukakan Park Shin Hye. Part bedah tu memang cool habis.

      Delete
  4. Dah layan Weightlifting ngan Strong woman. Best gilaa kot strong woman do bong soon, ambik masa tau nak move on dari drama tu haha. Btw Kill Me Heal Me pun best gak and OST dia best! Goblin pun. Cerita ngan OST semua sedap. The bride of Habaek punya OST pun best! k sekian hahaha.

    The K2, Legend of blue sea ngan doctor tak sempat lagi nak tengok haha tapi ada dalm watchlist. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. The Bride of Habaek tu Qbal tak sempat nak godam. Nam jo hyuk main cast. Lagipun Qbal dah tak ada masa nak layan drama korea dah. Hahah...

      K2 dengan LOTS tu kalau Nurin ada masa pergilah tengok. Seronok. K2 dia campur bahasa perancis ke spanish tah, Qbal tak ingat.

      Delete
  5. Replies
    1. School 2015 was the best. Because I'm a teenager. Hahah. It fit my taste.

      Delete
  6. Doctor and Legend Blue Sea tu akak dah tengok sampai habis. Memang best. Lama dah tak tengok drama korea. Hahaha. Last dua drama tu lah dan Goblin. Sekarang apa yang paling latest dan best?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan... Doctor tu memang serius best. Memang superb cerita dia. Bal pun sama da lama tak tengok drama korea. Tak tau apa citer latest yang ada sekarang ni.

      Delete
  7. Kalau Momi pulak terbalik, minat lagu K-pop berbanding drama. sebab Momi tak suka tengok drama or series, even yang drama petang-petang pon tak sangat ahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bal tak minat group kpop ni. kalau lagu ost drama tu okey lagi. heheh

      Delete
  8. Drama korean yg paling best is meteor garden 😍😍 drama korea skrg byk cintan sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak, Bal tak tau lah meteor garden tu. heheh. Tahun bila eh dia drama tu? sekarang ni drama korea yang cinta tu memang banyak tapi diorang oleh dengan cara yang unik. masukkan sikit unsur triller, seram, supernatural. tu yang jadi best tu.

      Delete
  9. Wow ini yang best! semua i nak tengok tapi masa tak cukup. My pick are the K2 and Doctor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I knew you love korean drama sis. Heheheh... Me too also pick K2 and Doctor. Nice drama and... magic!

      Delete
  10. Akk dlm list ni tgk legend of d blue sea ja...hohoho...
    Akk jnis pilih actor..kalau junki ngn hyun bin berlakon baru tgk...tp goblin best jygok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hyun Bin belakon gempak. Dalam drama dia yang sia ada split character tu best gila. Tapi kalau Goblin Bal tak minat sangat sebab cerita dia memeningkan kepala. Tapi Goblin kalau bab latar tempat dengan OST memang win!

      Delete
  11. sorry kpda manusia2 yg minat citer goblin tu.citer paling bodoh xgune xbest lansung.xde konflik xde permasalahan xde yg spesyel sgt goblin tu.smuenye pasal percintaan yg bosan pastu kuase alam.ost pon xsdap.hmm dalam list yg qbal ramlan listkan tu.citer who are you 2015 dengan legend blue sea dah tengok memang best giler sedih lagi dipersedihkan.jlan citer best pastu yg penting lagu dia sedap.citer whos are you school 2015 tu dah buat aku berdosa ya amat ko tau.asyik wat aku mecarot2 je bile tgok org jahat tak gune tu hah.kekekek.citer weighlifting fairy tu plak tegah donlod ni ha.baru nak layan setelah 3 4 tahun releas drama tu.kekeke.hmm sbnarnye aku ni xminat sangat citer budak2 skolah tergedik2.tp sebab dalam otak ni asyik mau drama korea je.sebab xtau nak layan ape donlod jela.bile layan eh best la pulak citer budak2 skolah hingusan ni.aku suke politik2 diselitkan.genre utama draama korea aku mestilah saeguk historical.pastu genre yang thriller berat2.pastu workplace ke.semua tu la.kadang2 aku suke kepolisian politik tu smue best.tp xbolehla asyik layan berat2 je kan nt giler plak jd,nye

    ReplyDelete
  12. yg paling penting citer kene sedia lagu kene sedap.bile sedih lagu tu kene la turut bersediha jugak baru syok layan.macam citer who are you 2015 lagu yoon mirae iwill listen to what you want to say.memang best.kene sangat dengan tema buli2 gitu.hahaha.tp watak han i yan tu aku xbrape suke sbb watak hero tu xberapa berfungsi.hero kedua lg best.sbb dia tahu segala hal prmasalahan.dan amik brat

    ReplyDelete
  13. Citer yg buat aku mnyesal setelah tengok dan mbuang mse aku.goblin dan moon lover scarlet heart.memang xgune.dlam citer moon lover tu.lee hun ki cukup mmbncikan.xspatotnye hero watak antagonist.jahat.mmng xdpat trime.awal2 dah best tbe2 jd bodo je.siyes menyesal tgok harap lagu je sedap.xde sekor pon yg hati suci dalam citer tu.ok itu lah dua citer yg aku benci nyesal tgok.goblin dan scarlet heart

    ReplyDelete

Drop ur felling Here

Theme images by caracterdesign. Powered by Blogger.