THE AMERZING BLOGSLIST: Why I can't? (Count On Me)

https://ameridzuan.blogspot.my/2017/05/the-amerzing-bloglist.html?showComment=1493571199133#c3683427798408828059




First, thank you for this most-waiting segment. Hahks! I've been waiting (bilalah si Amer ni nak buat segmen) and... Finally, You read my mind. Haha! 

Why I should be your Bloglist? 

You on my bloglist. Teringin juga nak ada dalam bloglist blogger hot macam bro. (Siapa yang taknak?) Nowday, to find male blogger... Nah... majoriti dikuasi oleh wanita. Apa salahnya letakkan Qbal Ramlan dalam bloglist Bro. Haha! Sekurang-kurangnya nampaklah ada blogger lelaki kat dalam Malaysia ni Ya dok? Mana tahu kalau Qbal Ramlan tercampak dalam bloglist Amer ni terus kena tempias populariti Amer. Haks!

Dah lamalah juga nak merasa duduk dalam bloglist blogger-blogger yang terkenal ni. sebelum ni mana pernah merasa. Kalau pernah pun duduk dalam 1 bulan aje. Lepas tu terus kena buang. Hah! (I don't mention anyone!)

Mana tahu kalau dapat masuk bloglist Amer boleh kenal dengan ramai lagi blogger. Maklumlah Qbal Ramlan ni koman sikit.

Short Review:

I Love your belog content. Sebab tu masuk dalam bloglist Qbal Ramlan. Sebab Qbal Ramlan suka baca blog Bro. Nice and simple. Lagi satu, Disebabkan Amer ni seorang yang berfesyen bolehlah jugaklah Qbal Ramlan jadi tukang tengok dan belajar dalam masa yang sama fasal fesyen. Maklumle... koman dan buta fesyen.

Blog Amer pulak warna putih. Samalah kita sukakan warna putih. Blog Amer guna english. Sambil-sambil masuk blog bro tu bolehlah belajar bahasa inggeris sebab cadang-cadangnya nak menulis dalam bahasa inggeris. Bagi power sikit english teman!

Lagi satu! Bro punya photo memang "Amerzing" gila! Inspired me so much!

The Most Amazing Thing happened in my life? 

Be an Author, Blogger, Actor (Ceh), Currently published two book colabs with other writer. Masuk dalam surat khabar! Kalau nak cerita apa benda yang berlaku pada Qbal Ramlan memang banyak sangat benda bahagianya. The most-memorable, Finished my second manucripts novel and waiting for the result.

Harap-harap berjayalah terbitkan buku dengan nama "Fazrol Iqbal" di atasnya. Too many.

Tak dapat lupa bila kali pertama ditawarkan belakon untuk jadi watak utama bagi pertandingan drama bahasa inggeris. Itu adalah pemulaan bagi seorang Qbal Ramlan. Bila mula-mula masuk, Yes! memang ada yang tak yakin. But, dengan ketakyakinan mereka itulah buatkan Qbal Ramlan jadi lebih semnagat untuk teruskan usaha.

Dan sampai sekarang dah masuk tahun keempat jadi actor sekolah. Dan tiga tahun berturut-turut menjadi juara dalam pertandingan drama bahasa inggeris.

Oh! I can speak in many languages. Accents! Kita takkan tahu apa yang boleh kita buat kalau kita tak cuba. I tried! Dan baru tahu sebenarnya saya boleh!!!

Sebenarnya Qbal Ramlan bukan seorang yang berkeyakinan tinggi. Tapi bila dah ada orang yang meletakkan kita sebagai orang yang boleh buat! kita akan jadi "Boleh"

Dan... yang paling gembira bila ada orang yang sudi mendengar kisah ini. Thank you Amer!!

I should make you as my idols

26 comments:

  1. Replies
    1. thanks sis, join?? it will be a amazing

      Delete
  2. goodluck qbal! blog amer memang best sebab in english.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq sis. jomlh join.😊😊

      Delete
  3. Thanks bro. wahhh.. dag pernah masuk paper and ada buat buku babe. Nih lagi idola. Segan pulak rasa haahahahha.. nice story dude :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tkyh segan. Sama je. πŸ˜„ insan biasa. Tq Amer

      Delete
  4. Good luck qbal. Wah author rupanya. Cik Ila nak cari lah nanti. Suka juga baca buku anak2 muda ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaπŸ˜„πŸ˜„ tq Cik Ila. Tak best mana pun cerita. biasa2 je

      Delete
  5. good luck iqbal... kak ekin dan follow blog ni.. terima kasih jugak blog kak ekin

    ReplyDelete
  6. Good luck Qbal.
    Wow! an author that's amazing

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq sis. Hihi I just an ordinary personπŸ˜„πŸ˜„

      Delete
  7. wahh seorang penulis buku. saya dah lama teringin nakmenulis buku. ni memang seorang yang berjiwa seni ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau minat menulis.. Sis kena teruskan. Rugi tau kalau sia2 kan bakat yg kita ada. Trylah buat satu cerpen. 😍😍

      nanti emailkan Qbal. Nak baca πŸ˜‚πŸ˜‚

      Delete
  8. Replies
    1. πŸ˜πŸ˜πŸ‘πŸ‘

      Delete
  9. Wa, nice write up. Good Luck Awak! :)

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum,

    blogwalking dari segmen yang sama

    https://lovelysunshine93.blogspot.my/2017/05/the-amerzing-bloglist-believe-in-myself.html

    ReplyDelete
  11. Hi, I'm here for the final judgement for the AMERZING Bloglist winners. Maybe you will be one of 'em. Wait for the announcement on this 3 June 2017. Cheers!!!

    ReplyDelete

Drop ur felling Here

INSTAGRAM FEED