Suamiku Paling Sweet Diadaptasi??

20:53:00




Salam,  dan selamat sejahtera readers. we meet again in my new entry.  :)
wokey,  korang dah baca tajuk atas tu en???  yang sekarng ni mmg dh hangat jadi perbualan penggemar atau kita gelar kipas-susah-mati novel si Anjell.  rasanya yang kaki novel mmg dh kenal siapa gerangan homosapien yang tk asing lagi di dlm dunia penulisan novel.

Mcam entry lepas kalau korang ingatlah,  FI ada buat entry fasal adaptasi TUNDUKKAN PLAYBOY ITU. So SPS ni novel kedua Anjell.  tak sangka pulak semua novel Anjell ni memang dh ditulis untuk diadaptasi ke drama.  bermula dari EKSPERIMEN CINTA yg dh ditayang di slot Dahlia di TV3 , kini novel SPS mendapat tempat di hati penerbit drama untuk diadaptasi ke drama lepas TPI yg tk lama lagi akn ke layar tv. hm. mesti semua tertanya tanya kan siapa yang mampu membawa watak hero dan heroin? bg FI , suma pelakon buleh melakonkannya. tapi untuk novel yg best macam SPS ni, mesti kena pelakon yg hebat- hebat kan? sape setuju dgan FI? hahahah.

Pendapat FI la kan, FI nak watak hero , Izz Haikal ni pelakon baru. yg muka babyface , ada rupa, handsome. okay la kan? ke FI yg melebih lebih? alaa.. kalau susah2 sgat, bg je la FI yg berlakon. confirm tip top meletop. haaa.. gituh engkauu . hahaha . okayy laa. back to our topic. kepada pelakon baru or freshie2 di luar sana , berlakon la elok elok yeaa. bukan senang nak make the novel be real. hayati dulu jalan cerita, baru ada feel gituh nak blakon. baru kipas-susah-mati Anjell ni sukaa. sape yg untung?awak jugak yg untung. ehhh ehhh . panjang pulak la pendapat FI ni kann . okayy laa..

untuk heroin pulak,  FI rasa nak yg pelakon baru jugak.  hahah..  melampau betul FI ni mcm kita ni director aje nak tentukan pelokn2 tu semua.  ya,  I nak Qisya IRis yg dlm buku tu.   

bukan apa FI ni mmg peminat Anjell tau.  semua Anjell punya karya dah FI  telaah.  dan FI harap snagt kalau dia diadaptasi akn sama jalan ceritanya dengan novel baru best.  bukan apa,  FI tknk cerita yg best mcm tu diubah2 jl ceritanya.  Dan FI pasti mesti semua peminat novel mak mcm tu kan.



 sebab kadang2 tu rasa tak puas hati jugaklah, kebanyakkan novel2 yg best tapi bila diadaptasi tiba2 rasa mcm frust aje sampai nk melayan drama tu pun kita rasa tkde mood. 

FI faham,  bukan namanya Adaptasi kalau tk berubah plot.  tapi lebih eloklah jangan mengubah jalan cerita.

I just write what I felt

okeylah setakat ni je entry FI.  tknk tulis panjang2. coz FI ni simple aje.

anyeong!!!!

1 comment:

  1. rasanya heroin cite ni dah konform si Anzalna tu..

    ReplyDelete

Drop ur felling Here

Theme images by compassandcamera. Powered by Blogger.